The Faceplant & The Late Night Run

Begin november kocht ik mijn eerste, lange hardloop broek, wie had dat ooit gedacht? Ik vind die dingen oerlelijk, but cold trumps fashion! Vier weken lang ‘genoot’ ik van mijn nieuwe aanwinst. Afgelopen zaterdag was het alweer over met de pret. Ik ben bij de Groene Ster getackeld door 3 loslopende honden die achter onze Roxy aangingen. Een hond valt te ontwijken, maar 3 is kansloos. Ik maakte kennis met het grind en dat was geen feest. Gelukkig was alleen mijn broek stuk, dus ik heb mijn training (na een paar minuutjes wandelend bijkomen van de schrik) wel kunnen afmaken. Eenmaal thuis bloedde mijn duim echter nog steeds, want hier had ik een stuk vel afgeschraapt. Daarnaast lag mijn knie open, had ik bloeduitstortingen op mijn heup en een blauwe plek op mijn elleboog. Wie had ooit gedacht dat hardlopen door een natuur gebied een gevaarlijke bezigheid was? Het enige wat de baas van de wilde honden erover te zeggen had was: “He, wat jammer.” Ja, hoor met mij gaat het goed!

groene ster 2
Gewoon een saaie, zwarte sportbroek! | Groene Ster, Leeuwarden |

Okee, ik ben blij dat ik niets gebroken heb. Toch baal ik van mijn broek, want die dingen zijn duur! Zodra je een Adidas of een Nike uitzoekt ben je aan de beurt. Hippe kleurtjes en designs heb ik maar uit mijn hoofd gezet, want meer dan 100 euro betalen voor een sportbroek vind ik echt absurd. 50 euro vind ik al teveel om eerlijk te zijn. Is dit hoe bedrijven alsnog geld proberen te verdienen aan een gratis sport? Misschien ben ik gewoon te mode gevoelig. Met mijn rode hoofd ga ik er toch niet goed uitzien tijdens het rennen 😉

Dinsdag zijn Bart en ik voor het eerst ‘s avonds gaan rennen. We renden daarom door de stad in plaats van door het park en dat vond ik jammer. Een mooie, groene omgeving doet kennelijk veel voor me! Ook voelen de afstanden groter in de stad. Ik weet precies hoe ver het is tot dat ene bruggetje, de Jumbo en het station. Door mijn hoofd spoken gedachten als: Moet ik nog zover? Haal ik dat wel? Gelukkig heb ik mijn doelen weten te behalen. De chocolademousse die ik voor het rennen had gegeten (Bart riep om 9 uur spontaan: “Hey, zullen we nog een blokje om gaan?”) had ik echter beter kunnen bewaren. Mijn arme maag… Eenmaal thuis hebben Bart en ik gedoucht en nog even op de bank gehangen. Roxy viel meteen als een blok in slaap. Ik verwachtte hetzelfde te gaan doen, maar heb tot half 3 wakker gelegen. Als jullie het snappen, dan snap ik het! Ik ga ‘s avonds rennen nog niet afschrijven, maar voorlopig gaat de voorkeur uit naar mid-day workouts!

Tagged , , , , , , ,

10 thoughts on “The Faceplant & The Late Night Run

 1. ignace_s says:

  Bah, niet plezant. Behoorlijk asociaal van het baasje ;(

  Like

 2. rogier1972 says:

  Ik heb mijn outfit gewoon bij Aldi gekocht. Die hebben in voor- en najaar dit even in hun assortiment. Ok, er staat ‘Crivit’ op, dus iedereen weet dat ik die broek en shirt niet in een hippe zaak heb gekocht. Mijn hartslagmeter komt er ook vandaan en doet het volgens mij prima. Nog geen 2 tientjes. Ok, zit geen fancy-gps op.

  Like

  • Ik heb de broeken al een keer zien liggen, maar twijfelde over de maat en was bang dat de broek zou slobberen. Gelukkig heb ik nu een sport direct ontdekt die de broeken goed afprijst, dus daar kan ik ook voor 20-30 euro terecht!

   Qua hartslagmeter en gps ben ik er nog niet over uit wat ik wil. Ik wil het liefst alles in 1, ook muziek. Op dit moment gebruik ik mijn telefoon in combinatie met een armband. Helaas meet deze de loopafstand en snelheid niet heel secuur en natuurlijk ontbreekt een hartslagmeter. Die mis ik wel!

   Like

   • rogier1972 says:

    Vooral in het begin is een hartslagmeter fijn. Om goed te voelen wanneer je te hard gaat of niet. Ik had nooit gedacht dat ik muziek zou afzweren, maar zonder loopt echt veel prettiger. Goed om je ademhalingsritme in de gaten te houden.

    Like

   • Zeker weten of je jezelf niet voorbij rent is inderdaad fijn! Maar zonder muziek rennen… echt? Ik heb muziek nodig om me af te leiden. Als beginner ben ik nog aan het opbouwen en de trainingen vallen me soms zwaar. Ik denk niet dat ik het zonder muziek zou volhouden!

    Like

   • rogier1972 says:

    Voor afleiding is het lekker. Gek is dat mijn ademhaling nu beter in kadans is. En dat loopt een stuk lekkerder. En ik probeer wel eens aan dingen te denken, op een rijtje te zetten, maar dat lukt dan niet. Ik weet eigenlijk niet waar ik aan denk.

    Like

   • Aan niets denken is heerlijk! Muziek helpt mij met daarmee, zonder muziek gaat mijn hoofd juist tollen van vanalles.

    Like

   • rogier1972 says:

    Daar zijn medicijnen voor. 😉

    Like

   • rogier1972 says:

    Voor Android is Runtastic appoftheday. Kan je schema’s op je telefoon krijgen. Normaal 4,99 nu gratis.

    Liked by 1 person

   • Top tip, maar helaas heb ik een iPhone. Ik heb nog wel even gecheckt vandeweek, maar ik moest sowieso eerst mijn software updaten voor ik de app kon downloaden. Ik hou het voorlopig dus maar op Nike+.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: