Breakout Run

Een paar dagen voor het event check ik de weersverwachtingen. Zaterdag 16 mei wordt bewolkt en regenachtig en het weercijfer is een 4. Ik hoop alsnog op een zonnige dag, maar bedenk me dat het weinig uitmaakt. Nat worden we toch wel bij de Breakout Run!

Topsfeer
Op de grote dag trek ik een lange tight en twee dry-fit longsleeves over elkaar aan. Verklaar me voor gek, maar ik ga het niet koud krijgen! In het startvak krijgen we de eerste plensbui al op ons dak, maar ik registreer hem amper. Ik ben veel te druk met de warming-up, alle enthousiaste mensen om me heen en dat vette podium voor me. De sfeer bij de Breakout Run is geweldig!

Nog een banaantje er in en gaan!

Gaan met die banaan

Vogelvrij
Om 14.00 breek ik uit met een hele horde pinpasdieven. We rennen door het bos, richting het strand en kruipen onder prikkeldraad door. Ook roadblocks en een moeras houden ons niet tegen, we zijn vrij! De autoriteiten proberen ons nog tegen te houden met de voltage, maar daar staat niet zoveel stroom op. Jammer jongens, deze vogels zijn gevlogen.

Deze boefjes gaan via het dak.

Trap beklimmen

Obstakels
Tijd voor wat criminele activiteit in de vorm van drugs dealen. Emmers vol met drugs worden van A naar B gesmokkeld, waarna we ons weer uit de voeten maken. Via een lange plank worden naar het water geleid, waarna we mogen springen. Verderop moet er nog een stukje worden gezwommen en daarna volgt een klimmuur. Op het strand liggen ook nog een aantal buizen waar we overheen moeten. Afhankelijk van hoe hoog deze liggen is dit nog best een uitdaging! Weet iemand hier een goede techniek voor?

Op je buik, billen, of met de benen wijd? Trial & error.

Buizen

Rennen, springen en klimmen
Na wat creatieve buikschuivers rennen we lachend weer verder. De smiles verdwijnen echter bij de aanblik van de tralies van de water cage. Brrr… die dingen doen ons aan onze cellen denken. Snel wegwezen hier! We springen over de auto’s van de car graveyard en gaan de hoogte in met hooibalen, ladders, buizen en netten. Terug op de grond komen we gevaarlijk dichtbij een paar speurhonden, maar die signaleren ons niet. Stilletjes rennen deze boefjes verder…

Oké, ik heb gelogen. Ook de water cage was weer top!

Water Cage Danielle

De eindstreep
In de laatste kilometers komen we veel water en dus natte obstakels tegen. De splash jump is de spannendste, want hij is hoog als je er eenmaal bovenop staat. Zware criminelen moeten zichtbaar slikken en sommigen gaan er bij zitten. Ik gun mezelf geen tijd om te twijfelen en spring gillend het water tegemoet. Een paar minuten later beuk ik door het SWAT team heen en klim ik over de prison gate. Yes, ik heb de eindstreep weer gehaald!

Plus

  • Tof thema
  • Vette obstakels
  • Ook voor jeugdige obstacle runners toegankelijk
  • Optie tot rennen in het donker
  • Mooi shirt (indien bijgeboekt)

Min

  • Kleedkamers niet overdekt
  • Lang wachten bij de garderobe
  • Begeleiding bij sommige obstakels aan de jonge kant
  • Wie 16 km wilde lopen deed twee keer de 8 km ronde
Tagged , , , , , , , ,

2 thoughts on “Breakout Run

  1. HK says:

    Je zou zo de reclame voor deze obstacle run kunnen schrijven. Leuk verhaal!

    Liked by 1 person

Leave a comment